Obvodný úrad potvrdil rozhodnutie o stavebnom povolení pre City Park

26.01.2013 Nitra

Nitra 25. januára (TASR) - Obvodný úrad v Nitre potvrdil rozhodnutie mesta Nitra, ktorým schválilo dodatočné stavebné povolenie na rozostavanú stavbu obchodného a zábavného centra City Park Nitra. Úrad zároveň zamietol odvolenie Radúza Sedlára a ďalších štyroch osôb, ktoré sa domáhali práva byť účastníkmi stavebného konania.

Mesto Nitra vydalo stavebné povolenie pre investora, ktorým je spoločnosť Euro City Park, ešte na jar minulého roku. Napadol ho však Sedlár, ktorý má firmu v susedstve stavby. Vtedajší Krajský stavebný úrad (KSÚ) ako odvolací orgán preto v auguste stavebné povolenie zrušil a celú vec vrátil späť na Mestský stavebný úrad. Ten námietky podnikateľa zamietol a stavebné povolenie opätovne potvrdil.

Obvodný úrad, ktorý zdedil agendu po zrušených krajských stavebných úradoch, vydal 24. januára 2013 ako odvolací orgán rozhodnutie, v ktorom rozhodnutie mesta o vydaní dodatočného stavebného povolenia potvrdil a námietky voči nemu zamietol. „Proti rozhodnutiu odvolacieho orgánu o odvolaní sa nemožno ďalej odvolať. Je vo svojom inštančnom postupe konečné,“ uvádza sa v rozhodnutí odboru výstavby a bytovej politiky Obvodného úradu v Nitre.

Skelet City Parku stojí pod Nitrianskym hradom na nábreží rieky Nitra už do roku 2007. Obchodno-zábavné centrum City Park Nitra plánuje postaviť firma Euro City Park. Jej akcionárom je spoločnosť Istroconti ICT a Doprastav. Výstavbu v roku 2008 zastavilo rozhodnutie Najvyššieho súdu SR. Ten zrušil stavebné povolenie potom, ako sa naň obrátili ľudia, ktorí neboli prizvaní do stavebného konania. To sa muselo začať odznova. Jeho výsledkom bolo dodatočné stavebné povolenie vydané v apríli minulého roku. KSÚ v Nitre ako odvolací orgán povolenie zrušil a mesto Nitra ho opätovne potvrdilo.

Podľa pôvodných plánov spoločnosti Euro City Park malo mať obchodno-zábavné centrum podobu moderného areálu spájajúceho nákupné aktivity s možnosťami na prežívanie voľného času a oddychu. Okrem 27.000 štvorcových metrov nákupných plôch by mali byť jeho súčasťou aj gastronomické zariadenia a športovo-zábavné centrum. City Park Nitra mal byť otvorený už v roku 2009, investor naposledy hovoril o dostavbe centra v roku 2013.
 

Vyberte región